1. Discover Toyota
  2. News
  3. Central European Rally

Central European rally

Na de overwinning op het constructeurskampioenschap staat het TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team voor een nieuwe uitdaging tijdens de voorlaatste ronde van het seizoen van 2023: de Central European Rally (26-29 oktober) in Duitsland, Tsjechië en Oostenrijk. Nadat TGR-WRT zijn derde constructeurstitel op rij behaalde tijdens de vorige rally in Chili, gaat de aandacht nu uit naar wie van Kalle Rovanperä en Elfyn Evans dit jaar de coureurstitel wint - de vijfde op rij voor het team - met hun respectievelijke navigators Jonne Halttunen en Scott Martin in de running voor de copilotenkroon.

Rovanperä en Evans staan op 31 punten van elkaar met maximaal 60 punten te verdienen in de laatste twee rondes, wat betekent dat Rovanperä zijn tweede opeenvolgende kampioenschap in Centraal-Europa kan winnen als Evans niet over hem springt in het klassement. Een overwinning van Evans daarentegen zou betekenen dat hun strijd verdergaat tot de laatste ronde in Rally Japan in november. Achtvoudig wereldkampioen Sébastien Ogier zal hen vervoegen in de line-up voor de Central European Rally. Takamoto Katsuta rijdt een vierde GR YARIS Rally1 HYBRID via het TGR WRC Challenge Program

Na zeven opeenvolgende rally’s op gravel op een groot aantal verschillende wegen over de hele wereld, wordt dit de eerste ronde op asfalt sinds de Rally van Kroatië in april. Het wordt de eerste moderne FIA World Rally Championship-ronde met klassementsproeven in drie verschillende landen, voor het eerst sinds 2019 weer in Duitsland, voor de allereerste keer op de Tsjechische wegen en voor het eerst opnieuw in Oostenrijk sinds het eerste seizoen in 1973.

Het servicepark bevindt zich in de Duitse stad Passau en de shakedown vindt woensdagmiddag plaats in het nabijgelegen Tittling. De rally start donderdagmiddag vanuit de Tsjechische hoofdstad Praag en haar beroemde kasteel, waarna een speciale openingsetappe volgt op de paardenrenbaan Velká Chuchle aan de rand van de stad. 's Avonds vindt er nog een etappe plaats rond Klatovy voordat de teams terugkeren naar Passau.

De actie op vrijdag gaat ook uitsluitend door op Tsjechische wegen, met een drietal etappes die twee keer worden gereden aan weerszijden van een bandenmontagezone in Prachatice. De route van zaterdag bevat twee proeven in Oostenrijk en nog een in Duitsland, die allemaal worden herhaald na de middagdienst in Passau. De finale op zondag bestaat uit een etappe aan weerszijden van de Duits-Oostenrijkse grens, die twee keer zal worden gereden.

Ellen De Wilde 

PR Manager Toyota & lexus BeLux

ellen.dewilde@toyota.be

toyota.be

 

vind en configureer je Toyota

Toyota bZ4X
Elektrische 4x4
Toyota bz4x
Aygo X
De compacte stadsauto
Toyota aygo-x
Yaris
Kleine Stadsauto
Toyota Yaris
Yaris Cross
Compact SUV
Toyota Yaris Cross
GR Yaris
De ultieme hot hatch
Toyota GR Yaris
Corolla Hatchback
Best verkopende
Toyota Corolla Hatchback
Corolla Touring Sports
Best verkopende
Toyota Corolla Touring Sports
Corolla Cross
Familiale SUV
Toyota Corolla Cross
Supra
De ultieme sportauto
Toyota supra
GR86
Wendbaar en responsief
Toyota gr86
Camry
Luxueuze berline
Toyota Camry
Mirai
Een visionnaire auto
Toyota mirai
C-HR
SUV voor de stad
Toyota C-hr
RAV4
Krachtige SUV
Toyota RAV4
RAV4 Plug-in
Hybride SUV
Toyota RAV4 Plug In
Land Cruiser
Iconische avonturier
Toyota land cruiser
Highlander
Zeer ruime
Toyota Highlander
Hilux
Onverwoestbare pick-up
Toyota Hilux
Proace City
Praktische bestelwagen
Toyota Proace City
Proace City Verso
Veelzijdige bedrijfswagen
Toyota Proace City Verso
Proace
Bedrijfswagen voor alle situaties
Toyota Proace
Proace EV
Zero emissie bedrijfswagen
Toyota Proace EV
Proace Verso
Ruime minibus
Toyota Proace Verso
Prius plug-in
Prius heruitvinden
Toyota Prius plugin